ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συναγερμός: Και για σύνδρομο Guillain-Barre ύποπτο το εμβόλιο της AstraZeneca – Ξεκινά έρευνες ο ΕΜΑ

Συναγερμός: Και για σύνδρομο Guillain-Barre ύποπτο το εμβόλιο της AstraZeneca – Ξεκινά έρευνες ο ΕΜΑ

Παράλυση και μούδιασμα των άκρων προκαλεί σε εμβολιασμένους το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ερευνά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré, ενός σπάνιου νευρολογικού νοσήματος που προκαλεί την παραπάνω αναφερόμενη παράλυση αλλά και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια σήμανε εκ νέου συναγερμό στον ΕΜΑ, μετά τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά τη χορήγηση εμβολίων τύπου mRNA.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έχουν απαγορεύσει τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα της AstraZeneca ή έχουν αναστείλει άμεσα τους εμβολιασμούς των πολιτών.

Μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν έχει αναστείλει ούτε μια ημέρα τους εμβολιασμούς με AstraZeneca και αδιαφορεί για τις παρενέργειες στον γενικό πληθυσμό.

Ο ΕΜΑ σημειώνει ακόμη ότι το σύνδρομο της θρόμβωσης και της θρομβοκυτταροπενίας θα προστεθεί ως «σημαντικός αναγνωρισμένος κίνδυνος» στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων για το εμβόλιο της Janssen, Johnson & Johnson κατά της Covid-19.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain – Barre

Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα άγνωστης αιτιολογίας. Υπάρχει αδυναμία μετάδοσης νευρικών σημάτων από και προς τον εγκέφαλο, με άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των μυών και των αντανακλαστικών.

Παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και αφορά τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό φύλο. Είναι σπάνια ασθένεια και εμφανίζεται με συχνότητα 1 ή 2: 100.000 ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα αφορούν αρχικά σε μούδιασμα και αδυναμία των ποδιών, τα οποία συμμετρικά διαχέονται σε όλο το σώμα και τα άνω άκρα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που τα άτομα οδηγούνται σε παράλυση και προβλήματα σε αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.