Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποβάλλεται άμεσα από τον οργανισμό, αλλά αντί για αυτό αποθηκεύεται στο λιπώδη ιστό.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχεται στο λάδι που προέρχεται από λιπαρά ψάρια, στο συκώτι και στο γάλα, ενώ μερικές φορές προστίθεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και στη μαργαρίνη.

Συμβάλλει σημαντικά:

  • στη σωματική ανάπτυξη
  • τη όραση
  • το αναπαραγωγικό σύστημα

Παρόλα αυτά, η λήψη μεγάλων ποσοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

  • Πόνο στις αρθρώσεις και τα οστά
  • Ναυτία, τάση για εμετό
  • Απώλεια όρεξης
  • Απώλεια βάρους
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες ηλικίας 40-50 ετών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν κατάγματα σε μεγαλύτερη ηλικία.