ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Αιμορροΐδες: Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Αιμορροΐδες: Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Οι φυσικές θεραπείες για τις αιμορροΐδες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη συρρίκνωσή τους, και ανακουφίζουν από τα έντονα συμπτώματα.

Ωστόσο, πάντα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού, ο οποίος πρώτα πρέπει να κάνει την κατάλληλη διάγνωση.

Ζεστά μπάνια

Τα ζεστά μπάνια θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Μουλιάστε σε μια μπανιέρα (ή λεκάνη) με ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά κάθε φορά. Κάντε το δύο ή τρεις φορές την ημέρα και μετά από κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την τουαλέτα.

Προσοχή στο σκούπισμα

Αν θέλετε να πλύνετε την περιοχή, χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς πρόσθετα αρώματα και μην τρίβετε, ούτε στο καθάρισμα, ούτε στο στέγνωμα. Μην χρησιμοποιείτε στεγνό χαρτί υγείας για να σκουπιστείτε. Προτιμήστε είτε βρεγμένο χαρτί είτε υγρά μαντηλάκια χωρίς πρόσθετα αρώματα.

Κρύα επιθέματα

Βάλτε ένα μικρό κρύο επίθεμα στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Θα μουδιάσει το σημείο και θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο για λίγο.

Εφαρμόστε στην πρωκτική περιοχή αρκετές φορές τη μέρα ένα λευκό πανί που έχετε τυλίξει πάγο, αλλά για όχι πάνω από 15 λεπτά κάθε φορά.

Βαμβακερά εσώρουχα

Να φοράτε χαλαρά, μαλακά εσώρουχα, κατά προτίμηση από βαμβάκι. Επιτρέπουν στην περιοχή να αερίζεται καλύτερα και εμποδίζουν την ανάπτυξη υγρασίας, η οποία μπορεί να ενοχλεί τις αιμορροΐδες σας.

Φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν παρέχουν ανακούφιση, αναζητήστε φάρμακα που περιέχουν λιδοκαΐνη ή υδροκορτιζόνη για να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο πρήξιμο και να ανακουφίσουν το κάψιμο, τον κνησμό και τον πόνο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν κρέμες, αλοιφές, υπόθετα και φαρμακευτικά μαντηλάκια.

Τι να μην κάνετε

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το μηλόξυδο μπορεί να φέρει άμεση ανακούφιση στις αιμορροΐδες, μειώνοντας τον κνησμό και τον πόνο. Ωστόσο δεν συνινστάται, καθώς η μη σωστή και υπερβολική χρήση του μπορεί να κάψει το δέρμα.

Επίσης, μην ξύνετε την περιοχή. Μπορεί να βλάψετε το δέρμα και εντείνετε τον ερεθισμό και τη φαγούρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διατροφή, άσκηση και νερό

  • Διατροφή με πολλές ίνες. Οι ίνες οδηγούν σε πιο μαλακά κόπρανα, τα οποία κινούνται ευκολότερα στο έντερο και σας δυσκολεύουν λιγότερο, όταν πάτε στην τουαλέτα. Τροφές με πολλές ίνες είναι τα όσπρια, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα δημητριακά, καθώς και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης, σε συνεννόηση με το γιατρό σας, να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα διατροφής, αν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετές ίνες από τη διατροφή σας.
  • Πίνετε πολλά υγρά. Μείνετε καλά ενυδατωμένοι για να διατηρήσετε τα κόπρανα μαλακά, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα αποβάλλετε. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Πίνετε άφθονο όλη την ημέρα. Επίσης, ο χυμός από δαμάσκηνα είναι ένα φυσικό καθαρτικό και μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.
  • Τακτική άσκηση. Ακόμα και το γρήγορο περπάτημα για 20-30 λεπτά κάθε μέρα σας βοηθάει με την σωστή και τακτική κίνηση του εντέρου.
  • Κάντε διαλείμματα από την καθιστική στάση. Εάν πρέπει να κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ στην δουλειά σας), μην ξεχνάτε να σηκώνεστε όρθιοι και να περπατάτε τουλάχιστον μια φορά την ώρα για 5 λεπτά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.