Όταν αγοράζετε πατάτες, θα πρέπει να προσέχετε να μην είναι πράσινες και να μην έχουν σημάδια αλλοίωσης.
Είναι επίσης απαραίτητο να τις αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Κάποιοι πετάνε τις πράσινες πατάτες, ενώ άλλοι τις καταναλώνουν αφού αφαιρέσουν τα πράσινα μέρη.
Πρέπει να ξέρετε όμως ότι οι πατάτες που έχουν πρασινίσει μπορεί να είναι τοξικές.
Όταν οι πατάτες εκτίθενται στο φως, αρχίζουν να παράγουν χλωροφύλλη, την πράσινη ουσία που ευθύνεται για το χρώμα των φυτών.
Η χλωροφύλλη που πρασινίζει τις πατάτες είναι απολύτως ακίνδυνη, καθώς υπάρχει σε όλα τα πράσινα λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά.
Το πράσινο χρώμα της πατάτας όμως, μπορεί να είναι σημάδι ότι περιέχει μια επικίνδυνη και δυνητικά τοξική ουσία που λέγεται σολανίνη.
Η απομάκρυνση των πράσινων τμημάτων βοηθά στη μείωση της σολανίνης, αν όμως η πατάτα έχει αρχίσει να πρασινίζει, είναι προτιμότερο να την πετάξετε.
Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στο παρακάτω βίντεο:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.