Η πλατφόρμα βρέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων που είχε πριν λίγα 24ωρα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ). Οι γιατροί, μάλιστα, ζητούν την τροποποίηση και την μετακίνηση των επισκέψεων των ασθενών, όπως επιθυμούν οι ίδιοι και να μην μπορούν οι πολίτες να «κλειδώνουν» τα ραντεβού.

Σε νέα πλατφόρμα μπορούν οι πολίτες να προγραμματίζουν ραντεβού με τους συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ιδιώτες γιατρούς.

Η νέα ψηφιακή δυνατότητα δίνεται μέσω της ΗΔΙΚΑ και καταργείται με αυτό τον τρόπο αντίστοιχη υπηρεσία που παρεχόταν μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Έως σήμερα υπήρχε και πάλι η δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ και της ενότητας «Βρείτε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ», η οποία οδηγούσε σε αντίστοιχη υπηρεσία της ιστοσελίδας του gov.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις περισσότερες φορές βέβαια, οι πολίτες καλούν τον γιατρό στο τηλέφωνο και προγραμματίζουν ραντεβού μαζί του, μιας και δε γνωρίζουν τα ψηφιακά εργαλεία για να «κλείνουν» ιατρικές επισκέψεις.