Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα γίνεται χωρίς ιατρική συνταγή, ερχόμενος να επιβεβαιώσει την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Κατόπιν αιτήματος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), δεν χρειάζεται η εξουσιοδότηση ή η χορήγηση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό των ενηλίκων, καθώς αυτός θα γίνεται ετησίως σε όλες τις διαθέσιμες εμβολιαστικές περιόδους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, πρόκειται να παραταθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024: 

  1. Η ισχύς των μηναίων και επαναλαμβανόμενων συνταγών φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ.
  2. Η δυνατότητα της επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης τυχόν συνοδευτικών εγγράφων.
  3. Η δυνατότητα επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων χρονιών πασχόντων, μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ.
  4. Η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 (rapid test ή PCR) από τους επιτρεπόμενους φορείς διενέργειας δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV2 (rapid test), στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί.