ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς στην ομιλία του! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Αντηλιακό σε πούδρα: Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιείτε

Είναι αποτελεσματικό αλλά όχι όσο η παραδοσιακή λοσιόν

Αντηλιακό σε πούδρα: Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιείτε

Υπάρχουν αντηλιακά σε διάφορες μορφές, όπως λοσιόν, σπρέι, στικ και σκόνη, τα οποία έχουν διαφορετική χρήση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι θα διαλέξουμε.

Δερματολόγος, εξηγεί ότι το αντηλιακό σε σκόνη είναι τα περιέχει τα συστατικά που περιέχουν όλα τα παραδοσιακά αντηλιακά, απλά είναι σε μορφή σκόνης, αντί για κρέμα, λοσιόν ή σπρέι.

Το αντηλιακό σε σκόνη μοιάζει με πούδρα προσώπου που χρησιμοποιείται στο μακιγιάζ. Τα περισσότερα αντηλιακά σε σκόνη είναι βασισμένα σε συστατικά όπως το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία εμποδίζουν φυσικά τις ακτίνες UV από το να «εισβάλλουν» στο δέρμα σας.

Η εφαρμογή του είναι εύκολη και συνήθως γίνεται με ένα πινελάκι ή ένα σφουγγαράκι. Συνήθως έχει δείκτη προστασίας 30 και όχι υψηλότερο.

Τα οφέλη του αντηλιακού σε πούδρα

Τα οφέλη της αντηλιακής σκόνης, πέρα από την εύκολη εφαρμογή και την προστασία από τον ήλιο, είναι ότι είναι πιο ανάλαφρα για το δέρμα μας, αφήνοντας μας μια καλύτερη αίσθηση στο πρόσωπο και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ερεθισμών από τις κρέμες.

Το αντηλιακό σε σκόνη μπορείτε να το εφαρμόσετε ως τελείωμα πάνω από το μακιγιάζ σας, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα, με μια αντηλιακή λοσιόν.

Επίσης, ενώ η αντηλιακή κρέμα σας αφήνει μια λιπαρή αίσθηση στο δέρμα, το αντηλιακό σε πούδρα δίνει ένα ματ αποτέλεσμα και μια πιο φυσική λάμψη στο πρόσωπο.

Ωστόσο, ο δερματολόγος επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να διαβάζουμε τα συστατικά πριν επιλέξουμε ένα αντηλιακό και να ξέρουμε ποια από αυτά ερεθίζουν το δέρμα μας.

Μπορεί ένα αντηλιακό σε πούδρα να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αντηλιακή κρέμα;

Το αντηλιακό σε σκόνη έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για όσους δεν τους αρέσει η λιπαρή αίσθηση της εφαρμογής μιας αντηλιακής λοσιόν.

Ωστόσο, και σύμφωνα πάντα με δερματολόγο το αντηλιακό σε σκόνη δεν πρέπει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό αντηλιακό που εφαρμόζετε κάθε μέρα.

«Πρέπει να απλώσεις ένα αρκετά παχύ στρώμα πούδρας για να φτάσεις στην απαραίτητη συγκέντρωση και να σου προσφέρει επαρκή αντηλιακή προστασία. Παράλληλα μπορεί πολύ εύκολα να τριφτεί και να φύγει από το δέρμα σας», όπως επισημαίνει.

Ο δερματολόγος προτείνει να χρησιμοποιούμε την αντηλιακή πούδρα μόνο ως φινίρισμα για να δώσουμε μια ματ όψη στο πρόσωπο μας, και όχι ως την βασική μας προστασία.

«Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό σε σκόνη για να δώσετε αυτό το ματ φινίρισμα. Αλλά δεν αρκεί γενικά για να σας προσφέρει από μόνο του επαρκή αντηλιακή προστασία».

Αν βρίσκεστε για αρκετό διάστημα έξω στον ήλιο, πρέπει να εφαρμόζετε την πούδρα κάθε δύο ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το αντηλιακό σε σκόνη είναι ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε επαρκείς ποσότητες για να σας προσφέρει το επίπεδο αντηλιακής προστασίας που χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σας», λέει ο ειδικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.