ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Απεργία: Ζητούν απόσυρση του «Νομοσχεδίου Γκάγκα» οι γιατροί του ΕΣΥ

Οι γιατροί ζητούν να μην επηρεαστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Απεργία: Ζητούν απόσυρση του «Νομοσχεδίου Γκάγκα» οι γιατροί του ΕΣΥ

Να απορριφθεί ολοκληρωτικά το Νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ζητά η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Στην σημερινή απεργία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι γιατροί ζητούν να μην επηρεαστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε ανακοινώσεις τους για την απεργία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δηλώνουν πως απορρίπτουν κατηγορηματικά στο σύνολό του το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, εάν ψηφιστεί σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει ασθενείς να γίνουν «πελατεία» στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

«Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά στις δημόσιες μονάδες υγείας, θα οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε», σημειώνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ.

«Εκφράστηκε ότι η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία.

Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να “ξεπεράσει” τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του», σημειώνουν οι γιατροί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.