ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Από τι προκαλείται η συχνοουρία; – Πώς να την αντιμετωπίσετε

Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να ουρείτε και τι θεωρείται υπερβολικό;

Από τι προκαλείται η συχνοουρία; – Πώς να την αντιμετωπίσετε

Η συχνοουρία δεν είναι λόγος ανησυχίας, αλλά αν παρατηρήσετε ότι χρειάζεται να επισκέπτεστε την τουαλέτα πάνω από οκτώ φορές την ημέρα ή αν νιώθετε ότι η ούρησή σας είναι πιο συχνή από το συνηθισμένο, καλό είναι να το ψάξετε.

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις για θεραπεία.

Μπορεί να σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ή ακόμη και με πιο σοβαρές ή χρόνιες καταστάσεις, όπως ο διαβήτης, η υπερδραστήρια κύστη και τα προβλήματα προστάτη.

Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να ουρείτε και τι θεωρείται υπερβολικό;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα περίπου επτά έως οκτώ φορές την ημέρα κατά μέσο όρο. Αν παρατηρείτε ότι πηγαίνετε τουαλέτα πιο συχνά από αυτό, ή αν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε κάθε 30 λεπτά έως μία ώρα, μπορεί να σημαίνει ότι ουρείτε συχνότερα από το συνηθισμένο.

Ωστόσο, αυτό μπορεί ακόμα να είναι φυσιολογικό, ιδιαίτερα αν καταναλώνετε πολλά υγρά ή παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα. Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε τι είναι φυσιολογικό για εσάς, αναφέρει ο ουρολόγος, μέλος του Βρετανικού επιστημονικού συμβουλίου, Rozh Jalil.

Τι προκαλεί την συχνοουρία

  • Εγκυμοσύνη
  • Διαβήτης
  • Καταστάσεις του ουροποιητικού συστήματος, της ουροδόχου κύστης και της πυέλου
  • Διόγκωση προστάτη
  • Διουρητικά (φάρμακα που βοηθούν στην απομάκρυνση του επιπλέον αλατιού και νερού από το σώμα σας)
  • Αλκοόλ ή καφεΐνη
  • Τραυματισμοί νωτιαίου μυελού
  • Καταστάσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα
  • Ινομυαλγία

Παράγοντες που αυξάνουν τη συχνότητα της ούρησης:

  • Είστε έγκυος.
  • Έχετε περάσει τα 70 έτη.
  • Έχετε έναν διογκωμένο προστάτη.

Πώς να μειώσετε τη συχνοουρία

Για να διαχειριστείτε ή να μειώσετε τη συχνοουρία, είναι σημαντικό να αναζητήσετε θεραπεία. Ο επαγγελματίας υγείας θα ξεκινήσει εντοπίζοντας την αιτία των συμπτωμάτων σας.

Οι επιλογές θεραπείας εξαρτώνται από την υποκείμενη πάθηση και μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ρύθμιση των υγρών, δηλαδή τον τύπο και την ποσότητα των ποτών που καταναλώνετε καθημερινά.
  • Χρήση αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση λοιμώξεων, όπως οι ουρολοιμώξεις.
  • Διαχείριση παθήσεων όπως ο διαβήτης, τα προβλήματα προστάτη ή άλλες χρόνιες καταστάσεις.
  • Φυσικοθεραπεία του πυελικού εδάφους για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης.
  • Ασκήσεις Kegel για τον έλεγχο διαρροής ούρων, ιδιαίτερα αν υπάρχει συχνή ανάγκη για ούρηση.

Επιπλοκές ή κίνδυνοι αν δεν αντιμετωπίσετε τη συχνοουρία

Ενώ οι περισσότερες αιτίες συχνοουρίας δεν είναι επικίνδυνες, η έλλειψη θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν απειλητικές επιπλοκές, όπως υπερβολικά υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος σε περίπτωση μη ελεγχόμενου διαβήτη, αφυδάτωση ή ακόμα και λοιμώξεις που μπορεί να εξαπλωθούν σε άλλα σημεία του σώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.