ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αποτοξίνωση: Τροφές για να επανέλθουμε στο κανονικό βάρος μας

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας επίσης είναι πολύ σημαντική

Αποτοξίνωση: Τροφές για να επανέλθουμε στο κανονικό βάρος μας

Το Πάσχα τελείωσε και οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι.

Οι περισσότεροι μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω (όπως παραδοσιακά συμβαίνει) ή και να τρώμε ακόμη ό,τι έμεινε!

Η πρώτη σκέψη είναι πώς θα καταφέρουμε να επανέλθουμε άμεσα και να μπούμε και πάλι σε πρόγραμμα.

Γι΄ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε αποτοξίνωση του οργανισμού μας και να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας τροφές που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε σιγά σιγά στο κανονικό βάρος μας.

Βασική αρχή της αποτοξίνωσης είναι να πίνουμε άφθονο νερό. Οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό μπορούν να φύγουν ευκολότερα αν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού.

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας επομένως είναι πολύ σημαντική.

Ας δούμε τις 10 τροφές που είναι ιδανικές για αποτοξίνωση:

1. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Ενας εύκολος τρόπος να αποτοξινωθεί ο οργανισμός είναι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Προσφέρουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και όλα όσα θεωρούνται καλά και απαραίτητα για την υγεία του σώματός σας.

2. Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης και εξαιρετικά ωφέλιμες για το συκώτι.

3. Τζίντζερ

Βοηθά το συκώτι να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, που αναπτύσσονται στο σώμα. Επιπλέον, το τζίντζερ βελτιώνει το μεταβολισμό μας, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους. Η προσθήκη τζίντζερ στο νερό ή το τσάι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το εισάγετε στο σώμα.

4. Οσπρια

Τα όσπρια αποτελούν φυσικές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και αντιοξειδωτικών, που βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

5. Σκόρδο

Είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις που ενεργοποιούν τα ένζυμα στο συκώτι που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των τοξινών.

6. Γκρέιπφρουτ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

7. Κρεμμύδια

8. Κάρδαμο

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μια σαλάτα ρίξτε και λίγο κάρδαμο. Αυτό το μπαχαρικό απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα σας, καθαρίζει το ήπαρ από τις τοξίνες και είναι ένα φυσικό διουρητικό.

9. Σπανάκι

10. Μουστάρδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μουστάρδα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.