ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Αθλητές χάνονται «ξαφνικά»: Κατακόρυφη η άνοδος της θνητότητας σε νέους και υγιείς

Έρευνες θα δείξουν πολλά στοιχεία, στο μέλλον όμως

Αθλητές χάνονται «ξαφνικά»: Κατακόρυφη η άνοδος της θνητότητας σε νέους και υγιείς

Μόνο για το 2021 και 2022 περισσότεροι από 1.650 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έχουν καταρρεύσει λόγω καρδιακών προβλημάτων ενώ 1.148 εξ αυτών απεβίωσαν ενώ δεν είχαν προηγούμενα προβλήματα υγείας σημειώνουν έρευνες και αρκετοί επίσημα δεν μπορούν να εντοπίσουν για πιο λόγο άτομα με την καλύτερη υγεία ξαφνικά φεύγουν από την ζωή.

Ειδικά για τους 108 αθλητές και προπονητές πέθαναν το 2021 αυτό αντιπροσωπεύει πέντε φορές αύξηση στους αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους παικτών της FIFA και είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι δεν γνώριζαν οι ομάδες αν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ειδικά όταν μιλάμε για παίχτες που για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τοςυ κυριολεκτικά σαρώνονται στις εξετάσεις γιατί απλά καμία ομάδα δεν θέλει να πληρώσει για έναν παίχτη με προβλήματα υγείας.

Κάθε κατάσταση απέσπασε διεθνή πρωτοσέλιδα και εγείρει ερωτήματα μέσα και γύρω από τις αθλητικές και ιατρικές κοινότητες σχετικά με καρδιακά προβλήματα μεταξύ νεαρών, φαινομενικά υγιών αθλητών.

Παρά τις προσπάθειες των ειδικών να απορρίψουν τα δεδομένα, ο αριθμός των ατόμων σε αυτήν την ομάδα που πέθαναν ξαφνικά μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2022 ήταν 1.696% πάνω από τον ιστορικό μηνιαίο μέσο όρο.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους παρέμειναν κρυφές από την δημόσια σφαίρα, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν λογοκρίνει παγκοσμίως αυτές τις περιπτώσεις.

Οι ιατροί McCullough και ο Polykretis υποπτεύονται ότι η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο COVID είναι η εξήγηση για αυτήν την κατά τα άλλα ασύλληπτη αύξηση των καρδιακών ανακοπών μεταξύ των αθλητών και αυτές οι έρευνες χρειάζονται απαντήσεις.

Ο πρώτος πιστεύει ότι βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας των πιθανών αιτιών για την καρδιακή ανακοπή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 95% των παικτών του NFL είχαν λάβει δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη Μαρτίου 2022.

Ο McCullough αναφέρει έρευνα που δείχνει ότι περίπου το 2,5% των παραληπτών εμβολίου COVID υφίστανται καρδιακή βλάβη, το 90% από αυτούς είναι άνδρες.

Και, περίπου στις μισές από τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με το εμβόλιο, δεν υπάρχουν συμπτώματα που να σας προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Όπως εξηγεί ο McCullough, η μυοκαρδίτιδα προκαλεί προβλήματα στην καρδιά και προκαλείται κοιλιακή ταχυκαρδία που συνδέεται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλά τα ανεξήγητα φαινόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.