ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί τον «κανόνα των δεινοσαύρων» σε ότι αφορά τον Ν.Τραμπ: Ότι δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει...
prodeals

Αυτά είναι τα φρούτα που είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά

Αυτά είναι τα φρούτα που είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά

Αυτά είναι τα φρούτα που είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μαγείρεμα ορισμένων φρούτων μπορεί να μειώσει τη θρεπτική τους αξία και να αλλοιώσει τη μοναδική τους υφή.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τα φρούτα που δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύεις.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα δημοφιλές σνακ γνωστό για την περιεκτικότητά τους σε κάλιο και τη φυσική γλυκύτητά τους. Το μαγείρεμά τους μπορεί να μετατρέψει την υφή τους σε πολτώδη και να αλλοιώσει τη γεύση τους. Απόλαυσε τις μπανάνες στην ωμή τους μορφή για να απολαύσεις και την κρεμώδη υφή τους και το βέλτιστο θρεπτικό τους προφίλ.

Καρπούζι

Αυτά είναι τα φρούτα που είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά. Το μαγείρεμα αυτού του ζουμερού φρούτου μπορεί να το κάνει να χάσει τη δροσερή του… γοητεία και την τραγανή του υφή.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο, γεμάτο βιταμίνη C και φυτικές ίνες, είναι καλύτερο όταν καταναλώνεται ωμό. Το μαγείρεμα του θα συμβάλλει στην απώλεια του χρώματός του, της μοναδικής υφής του και της λεπτής ισορροπίας της γλυκύτητας και της οξύτητας.

Μάνγκο

Τα μάνγκο προσφέρουν πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Το μαγείρεμά τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζουμερή υφή και τη ζωντανή γεύση τους. Απόλαυσε τη χυμώδη γεύση τους στην ωμή τους μορφή ή πρόσθεσε τα σε σαλάτες, smoothies ή επιδόρπια.

Παπάγια

Η παπάγια, γνωστή για τα πεπτικά της ένζυμα και την υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, καταναλώνεται καλύτερα φρέσκια. Το μαγείρεμα της παπάγιας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των θρεπτικών πλεονεκτημάτων της και να αλλοιώσει την τροπική γλυκύτητά της.

Σταφύλια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σταφύλια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Ενώ μπορούν να μετατραπούν σε σταφίδες, το μαγείρεμα των φρέσκων σταφυλιών δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να τα κάνει να χάσουν την τραγανή υφή και τη ζωντανή γεύση τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.