Η ζάχαρη που περιέχουν τα φρούτα δεν είναι η ίδια με αυτήν που έχουν τα τυποποιημένα γλυκαντικά και σάκχαρα όπως είναι το μέλι, η κρυσταλλική ζάχαρη και η αγαύη.
Τα φυσικά σάκχαρα αφομοιώνονται πιο εύκολα από τον οργανισμό, η πέψη τους διαρκεί περισσότερο με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους θα πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη για αυτό καλό είναι να γνωρίζετε ποια φρούτα έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Μάνγκο
Το μάνγκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, ωστόσο έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Πιο συγκεκριμένα, ένα μάνγκο έχει 46 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος καλό είναι να το φάτε σταδιακά και όχι ολόκληρο για να έχετε το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε υπό έλεγχο.
Σταφύλια
Ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει 23 γραμμάρια ζάχαρη. Συνδυάστε τα σταφύλια με άλλα φρούτα σε μία δροσιστική και θρεπτική φρουτοσαλάτα.
Κεράσια
Τα κεράσια έχουν γλυκιά γεύση, είναι λαχταριστά και εν μέρει αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι κεράσια έχει 18 γραμμάρια ζάχαρη. Επειδή είναι εύκολο να το παρακάνετε, αντί να γεμίσετε ένα μπολ με κεράσια, μετρήστε από πριν πόσα θέλετε να καταναλώσετε και βάλτε μόνο αυτά στο μπολ.
Αχλάδια
Ένα αχλάδι μεσαίου μεγέθους έχει περίπου 17 γραμμάρια ζάχαρη. Συνδυάστε το με ένα μήλο ή βάλτε το μισό σε ένα μπολ με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.
Καρπούζι
Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ηλεκτρολύτες. Το καλοκαίρι είναι επίσης ένα σνακ δροσερό ό,τι πρέπει μετά την παραλία, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι περιέχει ζάχαρη για αυτό και η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Σύκα
Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους έχουν 16 γραμμάρια ζάχαρη. Εάν προσέχετε το βάρος σας μία εναλλακτική είναι να κόψετε το σύκο σας στη μέση και να βάλετε στο μισό σύκο λίγο τυρί για να αυξήσετε την πρόσληψή σας σε πρωτεΐνη.
Μπανάνα
Μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους έχει 14 γραμμάρια ζάχαρη. Για να περιορίσετε την πρόσληψή σας σε ζάχαρη μπορείτε να κόψετε μία μπανάνα στη μέση και να απλώσετε λίγο φυστικοβούτυρο.
Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι τα αβοκάντο, τα σμέουρα, η παπάγια και οι φράουλες.