- Ναυτία και εμετούς
- Κοιλόπονο, υπνηλία και ίλιγγο
- Νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια
- Κώμα
- Μόνιμη τύφλωση
Μεταξύ των ποτών που νοθεύονται πιο εύκολα συγκαταλέγονται τα «λευκά ποτά υψηλών αλκοολικών βαθμών, όπως η βότκα, το τζιν, το τσίπουρο, και το λευκό ρούμι.
Ακόμα, μεγάλη διαφορά συνιστά ο τρόπος διάθεσης και κατανάλωσης των ποτών. Αν ένα ποτό σερβίρεται τυπικά από ανοιγμένη φιάλη, ως μέρος κοκτέιλ ή σκέτο, και μας το παρέχει κάποιος τρίτος, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι νοθευμένο, λόγω του πόσο εκτεθειμένο είναι.
Τα ποτά που είναι δύσκολο να νοθευτούν
Από την άλλη, τα πιο αραιά σε αλκοόλ, «σκούρα» ποτά, είναι πιο σπάνιο να περιέχουν ξένα χημικά. Σε αυτά συγκαταλέγονται το κρασί, οι μπύρες, αλλά ακόμα και πιο έντονα οινοπνευματώδη, όπως το ουίσκι και το μαύρο ρούμι.
Αναλόγως, είναι πολύ πιο δύσκολο έως αδύνατο να έχει νοθευτεί ένα ποτό που διατίθεται σε επίπεδο λιανικής με σφραγισμένη φιάλη, κάτι που καθιστά την μπύρα, και τα εμφιαλωμένα κοκτέιλ και mocktails τις πιο ασφαλείς επιλογές.