Γνωρίζατε πως οι Βρετανοί άποικοι αποκαλούσαν τη ζάχαρη ως «λευκό χρυσό»;
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως έχει απίστευτες εφαρμογές και εκτός κουζίνας.
Δείτε μερικές από αυτές:
Για την καμένη γλώσσα
Πόσες φορές (συνήθως από λαιμαργία) δεν έχετε καεί από ένα κομμάτι πίτσας ή από μία ζεστή γουλιά καφέ; Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η ζάχαρη. Καταναλώστε μία κουταλιά ή έναν κύβο ζάχαρης και θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον πόνο.
Τροφή… για τα λουλούδια
Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες
Αναμείξτε ίσα μέρη ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει. Επαναλάβατε την διαδικασία αν χρειαστεί.
Κάντε απολέπιση
Η ζάχαρη είναι ιδανικό προϊόν για την απολέπιση σώματος. Μία πολύ απλή συνταγή είναι να αναμείξετε ζάχαρη με λάδι (από αμύγδαλο, jojoba ή ελαιόλαδο) για να δημιουργήσετε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας, αν σας αρέσει το άρωμα. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.