ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες συνήθειες για τα δόντια

Τι πρέπει να κάνουμε για να τα διατηρήσουμε υγιή

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες συνήθειες για τα δόντια

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή τα δόντια μας πρέπει να τα βουρτσίζουμε δύο φορές την ημέρα, να κάνουμε χρήση οδοντικού νήματος και φυσικά να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο για καθαρισμό.

Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε για τη στοματική υγεία μας.

Οι New York Times μίλησαν με οδοντιάτρους και κατέληξαν σε μία λίστα με τις καλύτερες και τις χειρότερες συνήθειες για τα δόντια.

Οι κακές συνήθειες για τα δόντια

Η χρήση οδοντόβουρτσας ή οδοντόκρεμας με άνθρακα

Αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη λεύκανση των δοντιών, αλλά με ένα τίμημα. Ο άνθρακας λευκαίνει τα δόντια τρίβοντας το εξωτερικό στρώμα του σμάλτου. Με τον καιρό, αυτό αποδυναμώνει τα δόντια, κάτι που μπορεί να προκαλέσει λεκέδες, ρωγμές και άλλα προβλήματα.

Η κατανάλωση αθλητικών ποτών, αναψυκτικών και καφέ με γεύσεις

Συνήθως αυτά τα ροφήματα είναι πλούσια σε οξέα και ζάχαρη, κάτι που σημαίνει ότι είναι διπλό το κακό. Ακόμα και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη περιέχουν πολλά οξέα. Ένα τέτοιο ρόφημα δεν προκαλεί πρόβλημα, αλλά αν τα καταναλώνουμε όλη ημέρα, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος για dδιάβρωση των δοντιών.

Ο καφές με γεύση είναι επίσης κακή επιλογή, λόγω του συνδυασμού οξέων και ζάχαρης, από τα πρόσθετα.

Η χρήση οδοντογλυφίδων

Αν καθαρίζουμε συχνά τα δόντια με ξύλινες οδοντογλυφίδες μπορεί να τραυματίσουμε τα ούλα ή τα ευαίσθητα δόντια, μεταξύ άλλων.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιούμε μεσοδόντια βουρτσάκια, που είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, ίσως περισσότερο και από το οδοντικό νήμα.

Να χρησιμοποιούμε τα δόντια ως εργαλεία

Με μια τέτοια κίνηση- για παράδειγμα αν προσπαθούμε να κόψουμε ένα καρτελάκι από ρούχο- μπορεί να σπάσουμε το σμάλτο, κάτι που οι οδοντίατροι βλέπουν συχνά στα μπροστινά δόντια.

Οι καλές συνήθειες για τη στοματική υγεία

Το απαλό βούρτσισμα με μία μαλακή οδοντόβουρτσα

Αν χρησιμοποιούμε μια σκληρή οδοντόβουρτσα και βουρτσίζουμε με δύναμη μπορεί να φθείρουμε το σμάλτο και να προκαλέσουμε υποχώρηση των ούλων και προβλήματα στα δόντια.

Οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να κρατάμε την οδοντόβουρτσα όπως το στυλό, γιατί με αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να ασκήσουμε υπερβολική πίεση.

Το ξέπλυμα με νερό

Αν ξεπλένουμε το στόμα μας αμέσως αφού φάμε ή πιούμε κάτι, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της οξύτητας, όπως και στην απομάκρυνση υπολειμμάτων ζάχαρης και των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και δύσοσμη αναπνοή.

Η καθυστέρηση του βουρτσίσματος μετά το γεύμα

Αν βουρτσίζουμε τη στιγμή που το σμάλτο έχει προσωρινά μαλακώσει, λόγω των οξέων και της ζάχαρης, μπορεί να το φθείρουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με οδοντιάτρους, το καλύτερο για τα δόντια είναι να περιμένουμε να περάσουν 30 λεπτά αφού φάμε ή πιούμε κάτι, προτού τα βουρτσίσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.