ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τον οργανισμό σας και την δραστηριότητά σας κατά την διάρκεια της ημέρας.

Καλό θα ήταν να «μοιράζετε» αυτή την ποσότητα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στιγμές που το να πιείτε ένα ποτήρι νερό είναι η πιο «έξυπνη» κίνηση.

1. Όταν έχετε πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με μία μελέτη του 2020, όσοι πάσχουν από ημικρανίες, η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας, της συχνότητας και της διάρκειας της ημικρανίας.

2. Μόλις ξυπνήσετε

Μόλις ξυπνήσετε, αντί να πιείτε έναν καφέ, πιείτε πρώτα ένα με δύο φλιτζάνια νερό.

Μετά από πολλές ώρες ύπνου, ξυπνάμε ήδη αφυδατωμένοι και το νεράκι μπορεί να ενεργοποιήσει ολόκληρο τον οργανισμό μας, για να έχει μια υγιή λειτουργία καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το ίδιο ισχύει και για τον μεσημεριανό ύπνο.

3. Πριν τον ύπνο

Καλό θα ήταν να πιείτε λίγο νερό πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Ωστόσο, μην πιείτε πολύ, γιατί θα χρειαστεί να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να πάτε τουαλέτα, κάτι που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

Ωστόσο, μπορείτε να πιείτε δυο γουλιές δροσερό νεράκι πριν κοιμηθείτε.

4. Ενυδατωθείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση

Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας πιείτε πάλι λίγο νεράκι, χωρίς όμως να το παρακάνετε, γιατί αλλιώς θα φουσκώσετε και η άσκησλη σας θα γίνει πιο δύσκολη.

Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια της άσκησης. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεστε, αλλά με λίγο νερό το οποίο θα σας ξεδιψάσει, αλλά δεν θα σας βαρυύνει.

Μόλις τελειώσετε την γυμναστική, η καλύτερη κίνηση είναι να ενυδατωθείτε. Και πάλι είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε την ποσότητα. Είναι λογικό να διψάτε περισσότερο, και πρέπει να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε με τον ιδρώτα.

5. Ρυθμίστε την πείνα σας

Ένα ποτήρι νερό πριν από ένα γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την πείνα σας. Επίσης, η επαρκής κατανάλωση νερού παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση βάρους.

Μια μελέτη του 2018, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση νερού πριν από το γεύμα βοήθησε τους άνδρες και τις γυναίκες να τρώνε λιγότερο και να αισθάνονται περισσότερο χορτασμένοι.

Επίσης, η κατανάλωση νερού παράλληλα με το φαγητό μπορεί να βοηθήσει την πέψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιδανικός συνδυασμός είναι να πίνετε νερό μαζί με τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες κινούνται μέσω του πεπτικού σας συστήματος και απορροφούν το νερό, βοηθώντας στην υγιή λειτουργία του εντέρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.