Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η τροφή αυτή που όλοι ξέρουμε πόσο παχυντική είναι, χαρίζει μακροζωία.
Διατροφολόγοι και ερευνητές μας είχαν στεναχωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βγάλουμε την τροφή αυτή από τη διατροφή μας γιατί βλάπτει την υγεία.
Ωστόσο, νέα -πιο φιλική σε εμάς τους λάτρεις της τροφής αυτής- έρευνα, έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη της, υποστηρίζοντας ότι χαρίζει μακροζωία!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά ενισχύουν και τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό τους. Ο λόγος για την σπερμιδίνη, η οποία έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.
Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης, έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%! Βέβαια, μένει να φανεί αν η επίδραση θα είναι ίδια και στον άνθρωπο, με τους επιστήμονες πάντως να τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγιας, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.