Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην dailymail.co.uk, αποκάλυψε ότι η φρουκτόζη, η ζάχαρη που υπάρχει φυσικά στα φρούτα και το νερό που περιέχουν, συμβάλουν στο να παραμείνει το σώμα ενυδατωμένο και συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων των βιταμινών και μετάλλων.
Η κατανάλωση φρούτων όπως σταφύλια, καρπούζι και μπανάνες πριν από μια βραδινή έξοδο μπορεί να μειώσει την ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα και επομένως να μειώσει το hangover την επόμενη μέρα.
Θεωρητικά, η κατανάλωση φρούτων το επόμενο πρωί θα μπορούσε να επιταχύνει και τη διαδικασία αποκατάστασης αναπληρώνοντας τα άλατα και ενυδατώνοντας το σώμα μετά το σοκ που έχει βιώσει από την κατανάλωση αλκοόλ.
Σε καμία περίπτωση όμως, ο χυμός φρούτων δεν είναι υποκατάστατο των φρέσκων φρούτων!
Τα σάκχαρα στα φρούτα απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό, ενώ στους χυμούς, απελευθερώνονται και απορροφώνται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ακολουθούμενη από κατακόρυφη πτώση.
Σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που χαρακτηρίστηκαν ως «μέτριοι πότες», για κάθε γραμμάριο αλκοόλ ανά κιλό σωματικού βάρους, τους δόθηκε επίσης ένα γραμμάριο/κιλό σωματικού βάρους φρουκτόζης.
Η φρουκτόζη μείωσε τον χρόνο που οι άνθρωποι ένιωθαν μεθυσμένοι κατά περίπου 30,7% και βοήθησε το σώμα τους να απαλλαγεί από το αλκοόλ από την κυκλοφορία του αίματος πιο γρήγορα, επιταχύνοντας τη διαδικασία κατά περίπου 44,7%.