Ένα από τα πιο «θαυματουργά» φρούτα που βγάζει η ελληνική γη είναι το ακτινίδιο. Θεωρείται πολύτιμο για την υγεία μας αφού ρίχνει την αρτηριακή μας πίεση, αλλά και δίνει τα εφόδια στον οργανισμό μας να αμυνθεί απέναντι στις ιώσεις.
Μάλιστα, περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και το μανταρίνι.
Είναι το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C (92,7 mg ανά 100 g). Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.
Εκτός από την πρόληψη ιώσεων όμως βοηθάει και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων, καθώς και στη γρηγορότερη ανάρρωση.
Παράλληλα με την ασπίδα στο κρύωμα και την γρίπη, ελέγχετε και την αρτηριακή σας πίεση, αφού, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και στην αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζοντας τις βλαβερές συνέπειες από την τυχόν μεγάλη ποσότητα νατρίου.