Υγεία
Το αμύγδαλο, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο και σίδηρο, βοηθά και στο να «κάψουμε» το λίπος!
Είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και βιταμίνης Ε, η οποία μας προστατεύει από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και την άνοια.
Η φλούδα του ξηρού καρπού περιέχει φλαβονοειδή, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αμύγδαλα βοηθούν στην καύση του λίπους τοπικά, συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλιάς και την περίμετρο της μέσης.
Το λίπος στην κοιλιά αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο – δηλαδή το συνδυασμό διαβήτη, υπέρτασης και παχυσαρκίας.