Η πίτσα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα junk food μικρών και μεγάλων αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς καλύτερα να την προτιμούμε φρεσκοψημένη και όχι κατεψυγμένη.

Μπορεί να βολεύει να έχουμε μια πίτσα στην κατάψυξη αλλά καλό είναι να μην το κάνουμε συχνά.

Σύμφωνα με την Dr. Krutika Nanavati, διαιτολόγο – διατροφολόγο, η τακτική κατανάλωση κατεψυγμένη πίτσας μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την υγεία της καρδιάς.

Κι αυτό γιατί εκτός από το γεγονός ότι περιέχει λιπαρά τυριά και σάλτσες αλλά και επεξεργασμένα αλλαντικά, για να καταψυχθεί η προετοιμασμένη πίτσα και να διατηρεί φρέσκια απαιτείται η χρήση μεγάλης ποσότητας νατρίου αλλά και τεχνητών συντηρητικών.

Καλύτερα, λοιπόν, να προτιμούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας μια πίτσα ή έστω να παραγγέλνουμε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">