Η κανέλα Κεϋλάνης βοηθά στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο του λίπους. Διαφέρει από την απλή κοινή κανέλα (cassia) και προέρχεται από το φλοιό τροπικού φυτού Cinnamonm Zeylanicum της Σρι Λάνκα.
Το γενικά δημοφιλές μπαχαρικό εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για τα οφέλη του στην υγεία. Λόγω της φυσικής γλυκιάς γεύσης της, η προσθήκη κανέλας Κεϋλάνης σε φαγητά και συνταγές μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείτε συνήθως. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης και να μειώσετε τις επιπλέον θερμίδες για να χάσετε βάρος.
Η κανέλα Κεϋλάνης είναι γνωστή επίσης για τα αντιδιαβητικά της αποτελέσματα, γι’ αυτό και θεωρείται μια από τις καλύτερες τροφές για διαβητικούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι ένα εξαιρετικό γλυκαντικό για άτομα με ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Μπορείτε να τη βρείτε σε αλεσμένη σκόνη (σαν μπαχαρικό δηλαδή), σε αιθέριο έλαιο ή σε μορφή εκχυλίσματος και σε ταμπλέτες σαν συμπλήρωμα διατροφής.
Πως χρησιμοποιούμε κανέλα Κεϋλάνης στις συνταγές
- Φτιάξε ένα ρόφημα με ζεστό νερό, λεμόνι, μέλι και ένα ξυλάκι κανέλας
- Ετοίμασε ένα ρόφημα πράσινου τσαγιού και ρίξε ένα ξυλάκι της στην κούπα σου την ώρα που το πίνεις
- Ρίξε λίγη τριμμένη κανέλα σε ρυζόγαλο, γιαούρτι με μέλι, μούσλι με δημητριακά
- Φτιάξε μία πάστα με σκόνη κανέλας και μέλι και άλειψέ την σε μία φέτα ψωμί
- Αρωμάτισε τον καφέ σου με την σκόνη της
- Ρίξε πάνω από φρούτα, όπως μήλα ή μπανάνες με μέλι και καρύδια
- Ρίξε την σκόνη της σε ζύμες για κέικ και μπισκότα