ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Αυτό είναι το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόνο το 1% του πληθυσμού

Είναι το γαλάζιο το πιο σπάνιο χρώμα ματιών;

Αυτό είναι το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόνο το 1% του πληθυσμού

Ενώ ορισμένα χρώματα ματιών είναι πιο συνηθισμένα, άλλα μπορεί να είναι πολύ σπάνια και εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει ένα νέο χρώμα ματιών, το οποίο, όπως λένε, είναι το σπανιότερο στον άνθρωπο. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τα τέσσερα βασικά χρώματα ματιών: καφέ, μπλε, καστανό και πράσινο.

Για πολλά χρόνια, τα πράσινα μάτια θεωρούνταν το σπανιότερο από όλα τα χρώματα ματιών – με περίπου το 2% των ανθρώπων στον κόσμο να έχουν αυτό το χρώμα ματιών.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε πρόσφατα, καθώς οι επιστήμονες όρισαν ένα άλλο χρώμα ως το σπανιότερο.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι το πιο σπάνιο χρώμα ματιών δεν είναι πλέον το πράσινο, αλλά γκρι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το γκρι αποτελούσε προηγουμένως μέρος του μπλε, αλλά οι ειδικοί έχουν πλέον επαναπροσδιορίσει τους ορισμούς τους και έχουν καταστήσει το γκρι ένα εντελώς ξεχωριστό χρώμα ματιών.

Πάμε να δούμε τώρα πόσο συνηθισμένα είναι λοιπόν τα διάφορα χρώματα ματιών.

Λοιπόν, διεθνώς το καστανό είναι με μεγάλη διαφορά το πιο συνηθισμένο χρώμα. Το συγκεκριμένο χρώμα βρίσκεται μεταξύ 55% και 79% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με το VeryWell Health.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθεί το μπλε, το οποίο εντοπίζεται μεταξύ 8 και 10%. Τέλος, έχουμε το γκρι, το χρώμα που πλέον αποστασιοποιείται από το μπλε και αποτελεί λιγότερο από το 1 % εκατό τόσο του πληθυσμού των ΗΠΑ όσο και του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.