ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που τελειώνει η ενέργειά μας μέσα στην μέρα

Τι έδειξαν νέες έρευνες

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που τελειώνει η ενέργειά μας μέσα στην μέρα

Αν νιώθετε ότι μέσα στην ημέρα εξαντλείστε και ότι τα «αποθέματα» ενέργειας τελειώνουν μην ανησυχείτε. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο δεδομένου του σύγχρονου τρόπου ζωής, ερευνητές από το Paris Brain Institute έλυσαν τον λόγο που συμβαίνει αυτό και έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που εξάχθηκαν, ο κυριότερος λόγος που ένα άτομο νιώθει εξαντλημένο είναι η κατανάλωση όλης της ενέργειας κατά τη διάρκεια της λήψης αποφάσεων. 

Οι ερευνητές μετρώντας τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με την λήψη αποφάσεων και την επίδρασή τους στην εκτέλεση δύσκολων εργασιών, παρατήρησαν διαφορετικά επίπεδα κούρασης στους υπό ανάλυση εξεταζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που εξετάστηκαν, υποβλήθηκαν σε ασκήσεις νοητικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Current Biology, σαράντα συμμετέχοντες έκαναν ασκήσεις μνήμης για έξι ώρες ενώ ήταν ξαπλωμένοι σε ένα μαγνητικό τομογράφο.

Έτσι για παράδειγμα, οι άνθρωποι που υποβάλλονταν σε εργασίες δύσκολου επιπέδου είχαν διαφορετικά συμπτώματα κούρασης (λ.χ. πόνος στα μάτια και ημικρανίες) από αυτούς που υποβάλλονταν σε εργασίες πιο εύκολου χαρακτήρα οι οποίοι παρουσίαζαν συχνά δυσφορία και ψυχικό ράκος.

Παράλληλα, τονίζεται πως η καλή διατροφή, η ύπαρξη προγράμματος ακόμη και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας όπως επίσης και ο ύπνος, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά εφόδια που βοηθούν στην ξεκούρασή μας και στη διατήρηση των αποθεμάτων ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.