ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε οδοντόκρεμα σε ένα σπυράκι

«Πιθανότατα θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας»

Δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε οδοντόκρεμα σε ένα σπυράκι

Ενδεχομένως να έχετε βάλει κι εσείς οδοντόκρεμα σε ένα σπυράκι και τότε αυτό, ως δια μαγείας, να υποχωρήσει μετά από λίγο καιρό.

Ωστόσο, μπορεί η οδοντόκρεμα να σας απαλλάξει από σπυράκια;

Η δερματολόγος δρ. Taylor Bullock εξηγεί γιατί δεν πρέπει να βάζετε οδοντόκρεμα στο πρόσωπό σας αλλά και τι να βάλετε στα σπυράκια σας.

Η οδοντόκρεμα προορίζεται για το στόμα σας και πρέπει να… μένει εκεί. Όταν πρόκειται για το δέρμα σας, ακολουθήστε τις δοκιμασμένες θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύουν την περιστασιακή ακμή.

«Η συμβουλή για την οδοντόκρεμα ακούγεται σαν μια εύκολη, γρήγορη λύση χρησιμοποιώντας κάτι που είναι ήδη διαθέσιμο σε όλα τα σπίτια, αλλά δεν είναι καλή ιδέα», λέει η δρ. Bullock.

Στις οδοντόκρεμες κάποτε έβαζαν ένα συστατικό που ονομαζόταν τρικλοζάνη, μια ένωση που πιστευόταν επίσης ότι βοηθά στην ακμή σκοτώνοντας τα βακτήρια.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του triclosan έχει γίνει θέμα επιστημονικής συζήτησης εδώ και καιρό και το 2017, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε έναν κανόνα για να περιορίσει σημαντικά τη χρήση του. Από το 2019, καμία μάρκα οδοντόκρεμας που πωλείται στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιεί triclosan.

«Η οδοντόκρεμα πιθανότατα θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας», λέει δηλώνει η δρ. Bullock.

Αυτό συμβαίνει επειδή η οδοντόκρεμα είναι γεμάτη συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα δόντια σας να εξαλειφθεί η πέτρα και να ενισχυθεί το σμάλτο τους.

Αλλά αυτά τα ίδια συστατικά μπορεί να είναι πολύ ισχυρά ή σκληρά για το δέρμα σας, οδηγώντας σε:

– Ερυθρότητα
– Τσούξιμο
– Αίσθημα καύσου
– Ερεθισμός
– Φλεγμονή

Καλύτερες επιλογές θεραπείας για τα σπυράκια

Οι περισσότερες εμπορικές θεραπείες για τα σπυράκια δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας και μπορείτε να τις αγοράσετε από το φαρμακείο. «Είναι εύκολα διαθέσιμες θεραπείες, φθηνές και πολύ πιο αποτελεσματικές για τα σπυράκια», σημειώνει η δρ. Bullock.

Αναζητήστε προϊόντα με τα εξής συστατικά:

Σαλικυλικό οξύ (Salicylic acid): Βοηθά στην απομάκρυνση του ανώτερου στρώματος του κατεστραμμένου δέρματος διαλύοντας τα νεκρά δερματικά.

Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου (Benzoyl peroxide): Στοχεύει τα βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο το σαλικυλικό οξύ όσο και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι επίσης κοινά συστατικά στα προϊόντα πλύσης προσώπου που στοχεύουν στην εξαρχής πρόληψη της ακμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.