ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δείτε ποιες είναι οι έξι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε μαζί με τον καφέ σας

Συμβουλές για να απολαμβάνετε καλύτερα τον καφέ σας

Δείτε ποιες είναι οι έξι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε μαζί με τον καφέ σας

Ο καφές αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ροφήματα των περισσοτέρων, ωστόσο γνωρίζατε ότι ο συνδυασμός του με ορισμένες τροφές μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του και την πέψη σας;

Εδώ, διερευνούμε ποιες τροφές και γιατί είναι καλό να αποφεύγετε όταν πίνετε καφέ, καθώς και συμβουλές για να απολαμβάνετε καλύτερα τον καφέ σας.

1. Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι δύσκολο να χωνευτεί και ο συνδυασμός του με καφέ μπορεί να επιδεινώσει τυχόν α πεπτικά προβλήματα. Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος του στομάχου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία κατά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

2. Τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά τρόφιμα είναι πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά και μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη. Όταν καταναλώνονται με καφέ, ο οποίος διεγείρει το πεπτικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερική δυσφορία και φούσκωμα.

3. Εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού

Τα εμπλουτισμένα δημητριακά περιέχουν συχνά υψηλά επίπεδα πρόσθετου σιδήρου και άλλων μετάλλων. Ο καφές περιέχει ενώσεις, που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση αυτών των μετάλλων, καθιστώντας το πρωινό σας λιγότερο θρεπτικό.

4. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Ο καφές, ως διουρητικό, μπορεί να επιδεινώσει αυτό το αποτέλεσμα, οδηγώντας σε αυξημένη απώλεια υγρών και πιθανή αφυδάτωση.

5. Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ύπνου και ενυδάτωσης. Ο συνδυασμός του με τον καφέ, που είναι διεγερτικός, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στα σήματα του σώματός σας και να οδηγήσει σε μικτά αποτελέσματα, όπως αυξημένη αφυδάτωση και διαταραχή του ύπνου.

6. Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να ερεθίσουν το πεπτικό σύστημα. Όταν συνδυάζονται με καφέ, ο οποίος μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οξέος στο στομάχι, μπορεί να οδηγήσουν σε καούρα και πεπτικές ενοχλήσεις.

Συμβουλές για καλύτερη απόλαυση του καφέ

Πίνετε με μέτρο: Για να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις, καταναλώστε καφέ σε μέτριες ποσότητες. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά τον περιορισμό της πρόσληψης καφεΐνης στα 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, περίπου ισοδύναμο με τέσσερα φλιτζάνια καφέ 235 ml.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Ο καφές μπορεί να έχει διουρητική δράση, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι με άδειο στομάχι: Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οξέος του στομάχου, οδηγώντας σε δυσφορία. Γενικά είναι καλύτερο να πίνετε καφέ μετά το γεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.