ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

Δείτε πως θα είναι ο άνθρωπος της τηλεργασίας σε 70 χρόνια – «Πρησμένα μάτια και καμπούρα» (φωτο)

Το μοντέλο που δημιούργησαν ερευνητές τον ονόμασαν «Άννα»

Δείτε πως θα είναι ο άνθρωπος της τηλεργασίας σε 70 χρόνια – «Πρησμένα μάτια και καμπούρα» (φωτο)

Η εργασία από το σπίτι καθιερώθηκε κυρίως την περίοδο των υποχρεωτικών lockdown.

Εκατομμύρια άνθρωποι δούλευαν με τηλεργασία για αρκετούς μήνες, ενώ σε κάποιες επιχειρήσεις η τηλεργασία διατηρήθηκε γενικά σαν επιλογή.

Ωστόσο, η απομόνωση αυτή και η εργασία μπροστά σε μία οθόνη πέρα από σωματικά προβλήματα έφερε στην επιφάνεια και πολλά ψυχολογικά.

Ερευνητές από το Furniture at Work αποκάλυψαν πώς θα είναι οι εργαζόμενοι στο σπίτι μέχρι το έτος 2100 και η εικόνα δεν είναι ωραία.

Το μοντέλο που δημιούργησαν τον ονόμασαν «Άννα». Πρόκειται για έναν άνθρωπο παχύσαρκο, με καμπούρα, πρησμένα μάτια και χέρια που μοιάζουν με αυτά ενός αρπακτικού, γράφει η «Daily Mail».

Η «Άννα» είναι το μοντέλο ενός ανθρώπου σε λίγο πάνω από 70 χρόνια από σήμερα. Εμφανίζει πολλές σωματικές επιπτώσεις εξαιτίας της συνεχούς χρήσης της τεχνολογίας, της έκθεσης στην οθόνη και της κακής στάσης του σώματος, καθώς και την ανάδειξη πιθανών προβλημάτων ψυχικής υγείας», δήλωσε το Furniture at Work.

Η ομάδα δημιούργησε την «Άννα» ύστερα από έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds, η οποία διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών που εργάζονται στο σπίτι δεν έχουν ειδικό χώρο εργασίας εκεί.

«Για να απεικονίσει τις επιπτώσεις της έλλειψης κατάλληλου χώρου εργασίας στο σπίτι, η Furniture at Work χρησιμοποίησε επιστημονική έρευνα και συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας για να αποκαλύψει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο απομακρυσμένος εργαζόμενος του μέλλοντος», εξήγησε η Furniture at Work.

Καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που εργάζονταν από το κρεβάτι τους με τον φορητό υπολογιστή τους, η έκθεση δείχνει πως οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν μελλοντικά πρόβλημα με την πλάτη και τον αυχένα τους.

Η «Άννα» έχει μια καμπουριασμένη πλάτη με σηκωμένους ώμους, ενώ το να κοιτάζει όλη μέρα μια οθόνη την έχει οδηγήσει να έχει μονίμως κόκκινα, πρησμένα μάτια.

Οι πολλές ώρες με το χέρι της στο ποντίκι έχουν προκαλέσει στα δάχτυλά της μια καμπύλη σαν αυτή των αρπακτικών. Επίσης, ο ανεπαρκής καθαρός αέρας, το άγχος και η κατάθλιψη έχουν οδηγήσει σε αύξηση βάρους και αδύναμο ανοσοποιητικό.

Ο Μπράιαν Κλαρκ, ιδρυτής της United Medical Education, δήλωσε: «Οι τηλεργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν τακτικά διαλείμματα για να τεντώνουν και να κινούν το σώμα τους, ώστε να αποφύγουν τους πόνους στην πλάτη και τον αυχένα».

Τόνισε, δε, πως «η δημιουργία ενός καθορισμένου χώρου εργασίας με εργονομικά έπιπλα είναι επίσης σημαντικό για την καθιέρωση σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου».

Παράλληλα, από άλλους ειδικούς επισημαίνεται ο κανόνας του «20-20-20». Η Σάρα Γκίμπσον, διευθύντρια της Proactive Healthcare, συνιστά να τον ακολουθούμε.

«Ακολουθώντας τον κανόνα ”20-20-20” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσετε τα μάτια σας, εάν περνάτε μεγάλα χρονικά διαστήματα κοιτάζοντας τις οθόνες», δήλωσε η ίδια και συμπλήρωσε «κοιτάξτε μακριά από την οθόνη σας κάθε 20 λεπτά για 20 δευτερόλεπτα και επικεντρωθείτε σε κάτι που βρίσκεται 20 μέτρα μακριά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.