ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δείτε πώς θα «χάσετε» βάρος… κολυμπώντας – Πόσες θερμίδες «καίτε»

Βελτιώνει τη μυϊκή ισχύ, τη ροή του αίματος και την λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς

Δείτε πώς θα «χάσετε» βάρος… κολυμπώντας – Πόσες θερμίδες «καίτε»

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της κολύμβησης είναι ότι ασκεί ολόκληρο το σώμα, καθώς ενισχύει τον πυρήνα, ενεργοποιεί τα χέρια, τα πόδια και τον καρδιακό παλμό.

Kινήσεις δηλαδή που είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την απώλεια βάρους.

Η χαμηλής πρόσκρουσης προπόνηση, όπως η κολύμβηση, επίσης βελτιώνει τη μυϊκή ισχύ, τη ροή του αίματος και την λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς, σύμφωνα με την προσωπική προπονήτρια Louisa Drake.

Όσον αφορά την καύση θερμίδων, δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρουν ότι ένας άνδρας μπορεί να καταναλώσει 252 θερμίδες μετά από μισή ώρα κολύμβησης, αριθμός που αυξάνεται σε 420 θερμίδες με έντονη ένταση.

Αντίστοιχα, μια γυναίκα μπορεί να καταναλώσει 216 θερμίδες μετά από ήρεμη μισή ώρα κολύμβησης και 360 θερμίδες με έντονη ένταση.

Επομένως, αν και φαίνεται ότι το τρέξιμο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για την καύση λίπους σε σχέση με την αργή κολύμβηση, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές όταν πρόκειται για έντονη κολύμβηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σημαντικό είναι να επιλέξετε τη δραστηριότητα που απολαμβάνετε περισσότερο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την συνέπεια και τον προγραμματισμό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.