ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες για να καθαρίσετε τα δόντια σας (βίντεο)

Αντί να απομακρύνει τα υπολείμματα, συχνά τα σπρώχνει περισσότερο μέσα στα κενά, προκαλώντας ενδεχομένως περισσότερα προβλήματα

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες για να καθαρίσετε τα δόντια σας (βίντεο)

Οι οδοντογλυφίδες μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένες για τον καθαρισμό των δοντιών, ωστόσο αυτή η ακίνδυνη συνήθεια μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το βίντεο που μοιράστηκε από τον YouTuber Zack D Films, αναδεικνύει τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση οδοντογλυφίδων, αφήνοντας τους θεατές να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους στην οδοντική υγιεινή.

Ενώ οι οδοντογλυφίδες μπορεί να αποτελούν βασικό στοιχείο σε πολλά εστιατόρια, που συχνά βρίσκονται δίπλα στον λογαριασμό στο τέλος του γεύματος, οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστες όσο φαίνονται.

Σύμφωνα με το βίντεο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν οδοντογλυφίδες για να απομακρύνουν το φαγητό από τα δόντια τους, αλλά αυτή η γρήγορη λύση μπορεί να προκαλέσει ακούσια ζημιά τόσο στα ούλα όσο και στα δόντια.

Η προσομοίωση εξηγεί: «Οι οδοντογλυφίδες μπορούν στην πραγματικότητα να βλάψουν τα ούλα σας, προκαλώντας τους αιμορραγία και φλεγμονή. Μπορούν επίσης να θρυμματιστούν, αφήνοντας μικρά κομμάτια ξύλου να καρφωθούν στα ούλα σας».

Το βίντεο σημειώνει επίσης ότι ακόμη και αν μια οδοντογλυφίδα δεν βλάπτει σωματικά τα ούλα σας, εξακολουθεί να μην καθαρίζει αποτελεσματικά ανάμεσα στα δόντια.

Αντί να απομακρύνει τα υπολείμματα, συχνά τα σπρώχνει περισσότερο μέσα στα κενά, προκαλώντας ενδεχομένως περισσότερα προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανησυχητική επίδειξη έχει οδηγήσει σε εκκλήσεις προς τους ανθρώπους να αντικαταστήσουν τις οδοντογλυφίδες με ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, όπως οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν ανάμεσα στα δόντια χωρίς να κινδυνεύουν να προκαλέσουν βλάβη στα ούλα ή να σπρώξουν τα υπολείμματα περισσότερο σε δυσπρόσιτα σημεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.