Σε μεγάλες συγκεντρώσεις, τα τριγλυκερίδια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τα τριγλυκερίδια του λίπους των τροφών διασπώνται στο έντερο και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ήπαρ, όπου αποδίδουν ελεύθερα λιπαρά οξέα, τα οποία είτε χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας είτε αποθηκεύονται ως λίπος.

Όσο μεγαλώνουμε είναι σημαντικό να ελέγχουμε τις τιμές των τριγλυκεριδίων στο αίμα, καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα της καρδιαγγειακής υγείας.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε ή/και να περιορίσετε σημαντικά προκειμένου να το πετύχετε:

  • Αποφεύγετε το αλκοόλ και τα ροφήματα με ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά και οι τυποποιημένοι χυμοί
  • Αποφεύγετε την καρύδα, η οποία έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών.