ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι πέντε τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Αντίθετα ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνουμε

Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι πέντε τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Η παλιά-κακή συνήθεια να ψωνίζουμε ότι βρούμε μπροστά μας στο σούπερ μάρκετ τείνει να μειωθεί τα τελευταία χρόνια. 

Βεβαίως, όσοι κοιτάνε μόνο το κόστος κινδυνεύουν να αγοράσουν τρόφιμα που κάνουν πολύ κακό στην υγεία τους, όπως τονίζει ο διάσημος γαστρεντερολόγος, Sarmed Sami, ο οποίος εξηγεί ποια είναι 5 πράγματα που δεν θα έτρωγε ποτέ

Ο γιατρός μίλησε στην Mailonline ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ απαριθμεί τις τροφές, τις οποίες γνωρίζει ότι κάνουν ζημιά στην υγεία.

Επεξεργασμένο κρέας: Αυτά είναι κρέατα που διατηρούνται σε διαδικασίες που περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τη σκλήρυνση, το αλάτισμα και την προσθήκη συντηρητικών. Και ενώ έχουν υψηλή γεύση, έχουν χαμηλά οφέλη για την υγεία.

Γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνουν γάλα, κρέμα γάλακτος και τυρί, τα οποία παρέχουν στο σώμα πρωτεΐνες και πηγή ασβεστίου, ωστόσο παρά τα οφέλη τους για την υγεία, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι για όλους. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία από τις πιο κοινές τροφικέςδιαταρραχές που επηρεάζουν 3,25 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τηγανητά τρόφιμα: Το μόνο θετικό στα τηγανητά τρόφιμα είναι η γεύση τους. Όταν πρόκειται για το σώμα μας, είναι ένα μεγάλο όχι-όχι. «Τα τηγανητά μπορούν να προκαλέσουν στομαχικά προβλήματα, καθώς επιβραδύνουν την εκκένωση του στομάχου λόγω των υψηλών ποσοτήτων λίπους», είπε ο δόκτωρ Sami και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και κοιλιακή δυσφορία».

Ζαχαρούχα ποτά: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών δεν φέρνει οφέλη για την υγεία και αυτό περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, εάν καταναλώνονται υπερβολικά. Η υπερβολή στη ζάχαρη συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, έναν παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του εντέρου σας.

Έτοιμα γεύματα: Μπορεί να είναι βολικά, αλλά τα έτοιμα γεύματα έχουν κόστος στην υγεία. «Τα επεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) συχνά περιέχουν πολλή πρόσθετη ζάχαρη, λίπος, αλάτι καθώς και πολλές άλλες χημικές ουσίες, συντηρητικά και γαλακτωματοποιητές και συνδέονται με μεταβολικές αλλαγές και χειρότερη υγεία», ξεκαθάρισε ο γιατρός.

Ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνουμε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γαστρεντερολόγος εξηγεί ποια τρόφιμα κάνουν καλό στην υγεία μας. Τονίζει ότι πρέπει να καταναλώνουμε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι τροφές υποστηρίζουν το σώμα, ενισχύουν την ευεξία και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.