ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Αυτά τα έξι λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται

Αυτά τα έξι λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται

H φρέσκια σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσεις τα λαχανικά σου, σωστά; Και ναι και όχι.

Ενώ τα περισσότερα λαχανικά είναι καλό να τα απολαμβάνουμε ωμά, υπάρχουν μερικά που είναι πολύ πιο θρεπτικά μόλις μαγειρευτούν, σύμφωνα με τη γιατρό Marlynn Wei.

1. Μελιτζάνα

Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα.

2. Κόκκινες πιπεριές

Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και επίλεξε καλύτερα να τις ψήσεις.

3. Αγκινάρες

Μαγείρεψε τις αγκινάρες στον ατμό προκειμένου να ενισχύσεις τα αντιοξειδωτικά τους. Απόφυγε να τις τηγανίσεις, καθώς έτσι θα καταστραφούν τα φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού.

4. Κουνουπίδι

Το φρέσκο κουνουπίδι έχει 30% περισσότερη πρωτεΐνη και πολλούς διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών, όπως η κουρσετίνη. Το μαγείρεμα του κουνουπιδιού όμως αυξάνει τα επίπεδα ινδόλης, η οποία προστατεύει από τον καρκίνο. Απόφυγε βέβαια να το βράσεις, καθώς με αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος χάνει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Προτίμησε να το μαγειρέψεις στον ατμό για να διατηρήσεις τα θρεπτικά του συστατικά.

5. Καρότα

Μαγείρεψε τα καρότα σου για να πάρεις περισσότερη βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α και κάνει θαύματα για τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Ντομάτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαγείρεψε τις ντομάτες για να απελευθερώσεις υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου και αντιοξειδωτικά. Το λυκοπένιο απαντάται σε κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, η κόκκινη πιπεριά και η παπάγια και λέγεται ότι προστατεύει από τον καρκίνο. Οι ωμές ντομάτες μπορεί να περιέχουν λιγότερα αντιοξειδωτικά, αλλά περισσότερη βιταμίνη C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.