ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

«Ανεβαστικές» τροφές: Τί να φάτε ώστε να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα

Ποιες τροφές μας φτιάχνουν τη διάθεση;

«Ανεβαστικές» τροφές: Τί να φάτε ώστε να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα

Καμία τροφή δεν είναι από μόνη της φυσικά θαυματουργή θεραπεία, αλλά μια υγιεινή διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να κάνει θαύματα όταν πρόκειται να σας χορτάσει, να τονώσει το σώμα σας και γενικά να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Καρύδια

Τώρα υπάρχει λόγος να τρώτε καρύδια με την ησυχία σας: Όχι μόνο αυτοί οι ξηροί καρποί είναι νόστιμα σνακ, είναι επίσης μια από τις λίγες φυτικές πηγές για υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ευεργετικό τόσο για τον εγκέφαλο όσο και για η καρδιά.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή του απαραίτητου αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης (της ορμόνης της ευτυχίας) στον εγκέφαλο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν επίσης ότι το προβιοτικό βακτήριο Lactobacillus casei που βρίσκεται σε ορισμένα γιαούρτια μπορεί να μειώσει το άγχος, βοηθώντας σας να ηρεμήσετε!

Αβοκάντο

Εάν νιώθετε λύπη, άγχος ή φόβο, το αβοκάντο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη διάθεση. Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος και η έρευνα δείχνει ότι η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τους παράλογους φόβους και το άγχος. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3, τα οποία είναι επίσης καλά για τη διάθεση και την υγεία του εγκεφάλου.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες που τονώνουν τη διάθεση, όπως μαγνήσιο, ανανδαμίδιο και φαινυλαιθυλαμίνη που προκαλεί ευχαρίστηση, και τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nutritional Neuroscience υποδεικνύουν ότι η τροφή μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Κόκκινη πιπεριά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γνωρίζατε ότι οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι; Φημίζονται για τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία από όλες τις άλλες πιπεριές γιατί έχουν μείνει στο χωράφι το μεγαλύτερο διάστημα, εξηγούν οι ειδικοί ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, καθιστώντας το ένα απόλυτο χαρούμενο φαγητό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.