Το γάλα είναι θεμελιώδες μέρος μιας υγιεινής και καλά ισορροπημένης διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα.

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση προϊόντων που είναι ακόμη και καλά μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Εάν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη , μπορείτε να πίνετε γάλα κάθε μέρα χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας, εξηγεί η διατροφολόγος Anna Belousova . Η ειδικός τονίζει ότι το γάλα είναι μια τροφή «αρκετά προσαρμοσμένη για τον ανθρώπινο οργανισμό και επίσης μια τέλεια πηγή πρωτεΐνης».

Το γάλα έχει υποστεί πολλές κριτικές και πολλές από αυτές δικαίως, ομολογουμένως, αλλά το γάλα καλής ποιότητας παραμένει μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, δεδομένου ότι περιέχει 9 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που είναι το ασβέστιο, η πρωτεΐνη, το κάλιο, το φώσφορο, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και οι βιταμίνες Α, D και B12.

Μπορείτε να επιλέξετε το αποβουτυρωμένο γάλα, το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το 2 % ή το πλήρες γάλα. Όλες οι επιλογές θα προσφέρουν τα ίδια οφέλη, με διαφορετικά επίπεδα λίπους και θερμίδων.

Ωστόσο, εάν έχετε διάρροια, ναυτία ή φούσκωμα μετά την κατανάλωση γάλακτος, καλό είναι να το προσθέσετε σε άλλα πιάτα, όπως τηγανίτες ή δημητριακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια άλλη επιλογή θα ήταν η λήψη του ενζύμου που ονομάζεται λακτάση, το οποίο βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τη λακτόζη. Τα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι είναι επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, λέει η Beloúsova.