ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

28η Οκτωβρίου: Υπάρχει κάποια διαφορά για το τι επιτρέπεται να φάμε;

Η διαφορά με την 25η Μαρτίου

28η Οκτωβρίου: Υπάρχει κάποια διαφορά για το τι επιτρέπεται να φάμε;

Σε αντίθεση με την 25η Μαρτίου, που η υποχρέωση να καταναλώσουμε παστό μπακαλιάρο είναι «καθολική», για την ημέρα του ΟΧΙ οι απόψεις διίστανται.

Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα όπου ο μπακαλιάρος είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της ημέρας κι άλλες που η βεντάλια των επιλογών ανοιγοκλείνει ανάλογα με το ημερολόγιο.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη, τον Οκτώβριο οι πιστοί νηστεύουν μόνο Τετάρτη και Παρασκευή. Οι δύο αυτές ημέρες της εβδομάδας είναι αφιερωμένες στην πνευματική προετοιμασία των πιστών, οι οποίοι απέχουν από την κατανάλωση λαδιού, κρέατος, ψαριού, γαλακτοκομικών και αυγών.

Η νηστεία «σπάει» μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπως οι εθνικές γιορτές όταν επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η κατανάλωση ψαριών, λαδιού και κρασιού. Αυτός είναι ο σκοπός που εξυπηρετούσε ο παστός μπακαλιάρος, το «ψάρι του βουνού» όπως το ονόμαζαν οι παλιότεροι, ένα υλικό που βρίσκονταν σε αφθονία παντού, ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων και καιρικών συνθηκών.

Η διαφορά της φετινής 28ης Οκτωβρίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φέτος η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει τις επιθυμίες του. Κρέας, πουλερικά και ψάρια θα πρωταγωνιστήσουν στα τραπέζια μας, ανάλογα με την όρεξη και το βαλάντιό μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.