Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.

Τη λίστα συνεχίζουν

  • Φυλλώδη – πράσινα λαχανικά
  • Αυγά
  • Τόνος
  • Στρείδια
  • Τυρί

Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.