Η σούπα του Ιπποκράτη επανεφευρέθηκε από τον Αμερικανό Δρ Max Gerson. Θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες, τις οποίες έχει προσθέσει ο Αμερικανός γιατρός.

Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς

Συστατικά

  • 1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
  • 1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
  • Σκόρδο κατά βούληση
  • 2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
  • 1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κιλό πατάτες
  • Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο

-Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους .
-Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
-Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
-Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
-Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
-Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
-Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
-Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθήκευσετε στο ψυγείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.