Οι ωμές τροφές παρά τα πολλά οφέλη τους μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση και δηλητηρίαση.
Ό,τι και να γίνει ποτέ μην επιχειρήσετε να καταναλώσετε ωμά τα παρακάτω:
Ζύμες
Πολλές φορές ο κόσμος δοκιμάζει ωμές τις γλυκές ζύμες επειδή έχουν ζάχαρη και πολύ νόστιμα υλικά (ας μη ξεχνάμε πόσο νόστιμη είναι η ωμή ζύμη του κέικ) αλλά κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να περιέχει αυγά, τα οποία ενοχοποιούνται συχνά για σαλμονέλα ενώ το αλεύρι μπορεί να περιέχει επιβλαβή στελέχη βακτηρίων όπως το E.coli!
Πατάτες
Οι ωμές πατάτες παράγουν σολανίνη, ένα τοξικό αλκαλοειδές που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, διάρροια, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα. Αν οι πατάτες σας έχουν πάρει πράσινο χρώμα κάτω από τη φλούδα πετάξτε τις! Εκτός αυτού οι ωμές πατάτες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει εύκολα και να πονέσει το στομάχι σας.
Χοιρινό
Χάρη στη νομοθεσία για την παραγωγή χοιρινού κρέατος, οι κίνδυνοι που συνδέονται με το μη μαγειρεμένο χοιρινό, έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Στο κρέας όμως μπορούν να βρεθούν παράσιτα όπως η Trichinella spiralis.
Κόκκινα φασόλια
Να βράζετε πολύ καλά τα φασόλια που θα φάτε καθώς υπάρχει μέσα τους η φυτοαιμαγλουτινίνη η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ανάλογα με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.