
Τι πιο φυσικό από το να ξαναζεστάνουμε το φαγητό που περίσσεψε. Χρειάζεται, όμως, προσοχή γιατί το ξαναζεσταμένο φαγητό κρύβει και κινδύνους.
Μακαρόνια: Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Αυτός είναι ο πιο ασφαλές τρόπος και, μάλιστα, μοιάζουν σχεδόν με φρεσκομαγειρεμένα.
Κοτόπουλο και άλλα στεγνά κρέατα: Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Βάλτε το σε ένα ταψί στο φούρνο επιλέξτε τη θερμοκτασία στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζέστανε το για 1-2 λεπτά, φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.
Ρύζι: Βάλτε το ρύζι που σας έχει περισσέψει σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεραθεί.
Από την άλλη, καλό είναι να μη ζεσταίνετε ξανά φαγητά που περιέχουν αβγά, σέλινο, σπανάκι, παντζάρια, μανιτάρια και πατάτες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.