AddThis Website Tools

Τι πιο φυσικό από το να ξαναζεστάνουμε το φαγητό που περίσσεψε. Χρειάζεται, όμως, προσοχή γιατί το ξαναζεσταμένο φαγητό κρύβει και κινδύνους.

Μακαρόνια: Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Αυτός είναι ο πιο ασφαλές τρόπος και, μάλιστα, μοιάζουν σχεδόν με φρεσκομαγειρεμένα.

Κοτόπουλο και άλλα στεγνά κρέατα: Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Βάλτε το σε ένα ταψί στο φούρνο επιλέξτε τη θερμοκτασία στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζέστανε το για 1-2 λεπτά, φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Ρύζι: Βάλτε το ρύζι που σας έχει περισσέψει σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεραθεί.

Από την άλλη, καλό είναι να μη ζεσταίνετε ξανά φαγητά που περιέχουν αβγά, σέλινο, σπανάκι, παντζάρια, μανιτάρια και πατάτες.