Η καούρα ως γνωστόν, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κάψιμο που εκδηλώνεται στο στήθος όταν κινούνται ανοδικά τα οξέα του στομάχου προς τον οισοφάγο.
Ένα από τα βασικότερα βήματα για την αντιμετώπιση της καούρας, είτε είναι περιοδική είτε συχνή, είναι η σωστή διατροφή.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις τροφές που αντιμετωπίζουν τις καούρες:
1. Μάραθος
Βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία και διευκολύνει την πέψη, αποτρέποντας την παλινδρόμηση οξέων προς τον οισοφάγο.
2. Κοτόπουλο & γαλοπούλα
Τα πουλερικά, κατά προτίμηση ψητά και όχι τηγανητά και φυσικά χωρίς την πέτσα τους, είναι ήπια για το στομάχι και βοηθούν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της καούρας.
3. Μπρόκολο
Αρκετά πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα σπαράγγια και το κουνουπίδι, είναι κατάλληλα για τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα οξύτητας.