ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αξίζουν μια θέση στη διατροφή σας: Οι τροφές που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Οι περισσότερες καρδιοπάθειες είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και όχι γενετικής προδιάθεσης

Αξίζουν μια θέση στη διατροφή σας: Οι τροφές που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Οι περισσότερες καρδιοπάθειες είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και όχι γενετικής προδιάθεσης.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και τον γενικότερο τρόπο ζωής, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα καρδιακά νοσήματα.

Τα τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας:

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα γι’ αυτό αποτελεί μια φιλική προς την καρδιά επιλογή. Τα ωμέγα 3 λιπαρά βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνουν τους θρόμβους, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και διατηρούν έναν υγιή καρδιακό ρυθμό.

Η ενσωμάτωση του σολομού στα εβδομαδιαία γεύματά σας μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Καυτερές πιπεριές (Τσίλι)

Η τακτική κατανάλωση τσίλι μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι ουσίες που δίνουν στις πιπεριές τσίλι την καυτερή αίσθηση είναι οι καψαϊκίνες και αρκετά σχετιζόμενα χημικά, τα καψαϊκινοειδή (capsaicinoids).

Αν δεν είστε οπαδός των καυτερών μπαχαρικών, εξετάστε εναλλακτικές λύσεις όπως το λάδι με καυτερή πιπεριά, το οποίο δίνει λιγότερο καυτερή γεύση στα φαγητά.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και μια ισχυρή φυτική ένωση που ενισχύει την υγεία της καρδιάς, τις ανθοκυανίνες.

Πρόκειται για ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που τούς προσδίδουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους.

Οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η βιταμίνη C είναι ακόμη ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ειδικά ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ολεοκανθόλη, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη, τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και τις πιθανότητες υπέρτασης.

Ειδικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που εξάγεται από ώριμες ελιές χωρίς τη χρήση υψηλής θερμότητας ή χημικών διαλυτών, περιέχει πολλές ευεργετικές φυτικές ενώσεις που δρουν ως αντιοξειδωτικά.

Πορτοκάλια

Εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχουν επίσης φυτικές ίνες και κάλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στοιχεία αυτά καταπολεμούν τη χοληστερόλη και ρυθμίζουν, ή ακόμη και μειώνουν, την αρτηριακή σας πίεση. Η καθημερινή κατανάλωση ενός πορτοκαλιού θα ενισχύσει αναμφίβολα την υγεία της καρδιάς σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.