Τα ερεθίσματα και τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια – συνήθως κοιλιακός πόνος και διάρροια – αλλά η αιτία είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί έχει σημασία;
Μάθετε τις διαφορές
Η αλλεργία στο γάλα είναι το αποτέλεσμα ενός υπερδραστήριου ανοσοποιητικού συστήματος που στοχεύει ορισμένες πρωτεΐνες γαλακτοκομικών, ενώ μια δυσανεξία αναπτύσσεται λόγω της απουσίας ενός απαραίτητου πεπτικού ενζύμου, της λακτάσης, που βοηθά στη διάσπαση των μορίων του γάλακτος στο έντερο.
Γιατί έχει σημασία;
Ενώ μια πραγματική αλλεργία στο γάλα μπορεί να είναι θανατηφόρα, μια δυσανεξία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συμπλήρωμα χωρίς ιατρική συνταγή!
Εάν φουσκώνετε από τα γαλακτοκομικά, ένας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν πρέπει να το αποφύγετε εντελώς ή να πάτε ως το τοπικό φαρμακείο.