Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν υγιείς πρέπει να καταναλώνουν ένα αλμυρό πρωινό το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στην πρωτεΐνη.
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα βιοχημικό Jessie Inchauspe, οι άνθρωποι επιλέγουν πρωινό με ζάχαρη, ενδίδοντας στις προτάσεις του μάρκετινγκ.
Η ίδια θα εξάλειφε, όπως λέει, τον χυμό πορτοκαλιού, ο οποίος διαφημίζεται ως υγιεινή επιλογή, παρά το γεγονός ότι συνήθως περιέχει περίπου επτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ποτήρι.
Ένα αλμυρό πρωινό μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα, αποτρέποντας το τσιμπολόγημα. Η Jessie Inchauspe επισημαίνει ότι κανένα φαγητό δεν είναι απαγορευμένο, αλλά πρέπει να καταναλώνεται στις σωστές ποσότητες και στη σωστή ώρα της ημέρας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου Cost of Poor Nutrition, είπε: «Σάς λένε να πίνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι κάθε πρωί για να έχετε ενέργεια ή ότι το πρωινό πρέπει να είναι γλυκό, δηλαδή δημητριακά και αρτοσκευάσματα. Είναι όλα ψέματα. Η κατανάλωση γλυκού πρωινού επινοήθηκε από τη βιομηχανία τροφίμων μόνο και μόνο γιατί τα προϊόντα πρωινού είναι πολύ επικερδή. Το καλύτερο πρωινό είναι ένα αλμυρό πρωινό που βασίζεται στην πρωτεΐνη.
Η πρωτεΐνη είναι μια πολύ σημαντική ουσία που πρέπει να καταναλώνουμε για να μας κρατάει χορτάτους, το σώμα μας τη χρειάζεται και δεν τρώμε όση ποσότητα πρέπει. Αν έχει μείνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, ακόμη και αν είναι ψάρι με λαχανικά και πατάτες, μπορείτε να τα φάτε για πρωινό. Το πλήρες αγγλικό πρωινό, στην πραγματικότητα δεν είναι βλαβερό, αν το φτιάχνετε στο σπίτι και δεν είναι επεξεργασμένο».
Πρόσθεσε ότι το γλυκό πρωινό προκαλεί μετά από λίγο κόπωση, πείνα και λιγούρες. Η κατανάλωση πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες (αυγό, καλά λιπαρά, π.χ. αβοκάντο ή λιπαρό ψάρι) και φυτικές ίνες από λαχανικά, προσφέρει σταθερή ενέργεια και απομακρύνει τον κίνδυνο λιγούρας.
Οι συστάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια έρευνας-ορόσημο που αποκάλυψε ότι η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με μια χιονοστιβάδα επιπτώσεων της κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, με εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν με καρδιακά προβλήματα.
Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε τα πιο μαζικά παραγόμενα τρόφιμα, έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα και εγκεφαλικό.