AddThis Website Tools

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για καρπούζια, αλλά πώς μπορούμε να διαλέξουμε το καλύτερο από αυτά;

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να βρείτε το πιο γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

  1. Σχήμα: Εάν το καρπούζι έχει στρογγυλό σχήμα, τότε πιθανότατα θα είναι γλυκό. Αν είναι πιο μακρύ, η γεύση του θα είναι πιο νερουλή και λιγότερο γλυκιά.

  2. Κίτρινα σημάδια: Τα καρπούζια που έχουν κίτρινα σημάδια στο φλοιό τους, συνήθως είναι πιο γλυκά και ώριμα. Αντίθετα, αν το καρπούζι έχει λευκά σημάδια, η γεύση του δεν θα είναι τόσο έντονη και γλυκιά.

  3. Γραμμές στον φλοιό: Κοιτάξτε τις γραμμές στο φλοιό του καρπουζιού. Αν οι γραμμές είναι κοντές και πυκνές, το καρπούζι θα έχει πιο γλυκιά γεύση. Εάν οι γραμμές είναι αραιές και μακριές, πιθανότατα το καρπούζι δεν θα έχει την επιθυμητή γλυκύτητα.