Τα φρούτα τείνουν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών σακχάρων. Στα αποξηραμένα φρούτα, επειδή το νερό/υγρασία έχει αφαιρεθεί από αυτά, είναι φυσικό όλη η ζάχαρη και οι θερμίδες να εξακολουθούν να υφίστανται σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.

Για το λόγο αυτό, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και της φρουκτόζης.

Δείτε μερικά παραδείγματα της φυσικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα των πιο διαδεδομένων αποξηραμένων φρούτων:

  • Σταφίδες: 59%
  • Χουρμάδες: 64-66%
  • Δαμάσκηνα: 38%
  • Βερίκοκα: 53%
  • Σύκα: 48%

Περίπου το 22-51% της περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι φρουκτόζη. Η αυξημένη κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτές περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2 και την καρδιακή νόσο.

Σκεφτείτε ότι μόλις τα 28 γραμμάρια σταφίδας περιέχουν 84 θερμίδες, σχεδόν αποκλειστικά από ζάχαρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνοπτικά: Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Τα πιο συνήθη από αυτά περιέχουν 38-66% ζάχαρη και η αυξημένη τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε διάφορα προβλήματα υγείας.