ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μαύρα σύννεφα» στον ορίζοντα του τουρισμού για το 2025...
prodeals

Αβοκάντο: Το φρούτο που περιέχει την περισσότερη βιταμίνη D – Τα οφέλη του για τον οργανισμό

Είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Αβοκάντο: Το φρούτο που περιέχει την περισσότερη βιταμίνη D – Τα οφέλη του για τον οργανισμό

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού, ωστόσο γνωρίζατε πώς το αβοκάντο ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα φρούτα για την υψηλή του περιεκτικότητα στη «βιταμίνη του ήλιου»;

Συγκεκριμένα το αβοκάντο προσφέρει περίπου 4,5 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, σημαντική συνεισφορά για μια φυτική τροφή (Illustrative Image Infobae).

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικό σε σύγκριση με άλλα φυτικά τρόφιμα, καθώς η βιταμίνη D είναι πολύ μεγαλύτερη σε προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Εκτός από την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη D, το αβοκάντο είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια πλήρη τροφή για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.

Τα οφέλη του αβοκάντο για την υγεία

Εκτός από τη βιταμίνη D, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C, E, K και φολικού οξέος, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της κυτταρικής υγείας (Illustrative Image Infobae)

Εκτός από πηγή βιταμίνης D, το αβοκάντο είναι γνωστό για την ικανότητά του να βελτιώνει την υγεία των οστών, χάρη στη συμβολή του σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.

Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση. Ομοίως, αυτό το φρούτο έχει θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην καταπολέμηση ιών και βακτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα άλλο βασικό όφελος είναι η υποστήριξη που παρέχει στην καρδιαγγειακή υγεία. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λίπη, ειδικά ελαϊκό οξύ, το αβοκάντο βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης (LDL) και αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL). Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.