Το Panko, μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο, ωστόσο είναι η ιαπωνική ψίχα ψωμιού, η οποία έχει αρκετά οφέλη για την υγεία.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν το Panko μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την παραδοσιακή ψίχα ψωμιού είναι η διαδικασία παρασκευής του.
Το Panko παρασκευάζεται από το μαλακό εσωτερικό μέρος του ψωμιού, χωρίς την κόρα. Προσφέρει μια πιο ελαφριά και αφράτη υφή, ενώ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά.
Επιπλέον, το Panko συνήθως δεν περιέχει πρόσθετα λίπη ή έλαια κατά τη διαδικασία παραγωγής.
Η παραδοσιακή γαλέτα που χρησιμοποιούμε συχνά για πανάρισμα, αναμειγνύεται με λίπη όπως βούτυρο ή έλαια για να ενισχύσει τη συνδετική της ικανότητα και να δημιουργήσει μια πιο πλούσια γεύση.
Αντίθετα, το Panko έχει μια ιδιαίτερη υφή που προσκολλάται στο τρόφιμο, μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετα λίπη.
Επιπλέον, η ελαφριά και τραγανή υφή του Panko απορροφά λιγότερο λάδι κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που προσέχουν την πρόσληψη λίπους ή που επιθυμούν να απολαύσουν ένα ελαφρύτερο, πιο υγιεινό γεύμα.
Ενώ το Panko προσφέρει μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με την παραδοσιακή γαλέτα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέτρο είναι το κλειδί. Το Panko θα πρέπει χρησιμοποιείται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά.
Επιπλέον, το Panko όταν συνδυάζεται με άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ενισχύσει το διατροφικό προφίλ των γευμάτων σου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.