Τρεις συμβουλές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Μάλλον θα πρέπει να παραλείψετε αυτά τα στοιχεία μενού σε ένα εστιατόριο ή σε μπαρ
Το καλάθι του ψωμιού είναι το σπίτι για βρώμικα χέρια
Αυτό ισχύει για όλα τα μπολ που σερβίρουν σε μπαρ η εστιατόρια ειδικά αν δεν είναι ακριβά εστιατόρια… οτιδήποτε που σερβίρεται, όπως φιστίκια, ποπ κορν και διάφορα ψωμιά είναι γεμάτα βακτήρια λόγω των πολλών χεριών που συνήθως περνούν από πάνω τους – πολλές φορές, αν περισσέψει κάτι, απλά πηγαίνει στον επόμενο.
Τα σάντουιτς πολλές φορές περιέχουν ό,τι έμεινε και οι σούπες της ημέρας
Όπως και η «Σούπα της ημέρας» έτσι και τα σπέσιαλ σάντουιτς της ημέρας, φτιάχνονται με υπολείμματα! Πολλά μαγαζιά χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να αποφύγουν τη σπατάλη.
Προσοχή στο μπαρ
Τα μπαρ, επειδή δεν σερβίρουν ή δεν προετοιμάζουν φαγητό, δεν τηρούν απαραίτητα τα ίδια υγειονομικά πρότυπα της κουζίνας. Το πρόβλημα είναι ότι όταν παραγγέλνεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ, γαρνίρεται με φρούτα που δεν έχουν τηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Μια μελέτη που διεξήχθη από το The Journal of Environmental Health διαπίστωσε ότι το 69,7% των λεμονιών που δοκιμάστηκαν από 21 διαφορετικά εστιατόρια είχαν μολυνθεί από κάποιο είδος μικροβιακής ανάπτυξης. Επομένως, είναι καλύτερο να παραλείψετε τις φέτες λεμονιού την επόμενη φορά που θα πάτε για ποτό, εκτός κι αν εμπιστεύεστε το μπαρ!